Stevens

Familiekronieken: S t e v e n s

De naam Stevens is afgeleid van een patroniem. Namelijk de naam Steven.

Anna Maria Stevens (1801-1851)

Annia Maria werd tijdens de Franse bezetting in 1801 geboren. Ze was de dochter van Petrus Stevens en Joanna Maria Willems. Ze huwt op 24-jarige leeftijd met Lambertus Silkens, een dagloner uit het naburige Kessenich in België.
Het gezin gaat in Wessem wonen. Het eerste kind, Joanna, overlijdt na 9 maanden.
Er worden nog 4 kinderen geboren. Het gezin heeft het echter niet breed.
Zoon Henricus zal de stamvader van de Roermondse tak van de familie Silkens worden en zoon Peter Hubertus van de Wessemse tak.
Anna Maria Stevens overlijdt in 1851, een maand na haar 50e verjaardag.

Petrus Stevens (1771-1821)

Petrus wordt op 19 september 1771 in Heel gedoopt. Als hij 7 jaar oud is, verliest hij zijn vader. Petrus trouwt met Joanna Maria Willems uit Wessem (waarschijnlijk rond 1800). Zij is de jongste dochter van Johannes Willems (ook Wilms) en Joanna Beeren.
Er worden 3 kinderen geboren: Anna Maria, Gertrudis en Henricus.
Anna Maria blijft in Wessem, terwijl haar zus haar geluk in België vindt. Ze trouwt in Ophoven met Reinier Janssens. Henricus wordt slechts drie maanden oud. Nog geen maand na de geboorte van Henricus overlijdt Joanna Maria. Ze wordt slechts 37 jaar oud. Petrus blijft met 2 kleine kinderen.
Bijna 1 jaar later hertrouwt hij met de 33-jarige Joanna Catharina Schaecken (1774-1834) dochter van Wilhelmus Schaecken en Elisabetha Geenen.
Uit dat huwelijk worden nog 5 kinderen geboren. Petrus overlijdt op 5 april 1821 in Wessem op 49-jarige leeftijd.

Henricus Clompen alias Stevens (1709-1778)

Henricus wordt op 2 december in Wessem gedoopt als zoon van Sijbertus Clompers en Helena Haesen. Zijn broers en zussen heten gedeeltelijk Clompen/Clompers of Stevens. Ofschoon hij bij het doopsel de naam Clompen draagt, zal hij later Stevens heten.
Op 19 mei 1748 trouwt hij op 38-jarige leeftijd in Grathem met de 13 jaar jongere Gertrudis Abrahams.
Zij is de oudste dochter van Arnoldus Abrahams en Catharina Verlinden. Henricus en Gertrudis gaan in Heel wonen krijgen samen 7 kinderen.
2 maanden na de geboorte van Petronella overlijdt Gertrudis in 1759. Henricus blijft met 7 kleine kinderen achter. Hij hertrouwt 2 maanden later met de 26 jaar jongere Anna Arits uit Roggel. Ze is de dochter van Hubertus Arits en Windelina Leijstens. Uit dit huwelijk worden nog 8 kinderen geboren. Opvallend is dat maar liefst 4 meisjes de voornaam Gertrudis krijgen. Waarschijnlijk stierven zij, met uitzondering van de laatste Gertrudis, op jonge leeftijd.
Henricus was dagloner en het gezin zal het beslist niet gemakkelijk hebben gehad.
In 1778 overlijdt Henricus in Heel. Anna hertrouwt 2 jaar later met Peter Straete(r)mans uit Grathem.
Anna overlijdt op 58-jarige leeftijd in 1794 in Heel. Ze is dan wederom weduwe.

Sijbertus Clompers (16xx-1751)

Sijbertus is voorlopig de oudste stamvader van deze tak. Hij trouwt in 1708 met Helena Haesen, dochter van Henricus Haesen en Maria Abrahams, alias Stevens.
Er wordt een tweeling geboren. Opvallend is dat Joanna op 30 september 1708 wordt gedoopt en zusje Maria een dag later. Waarschijnlijk is de tweeling jong overleden, want de volgende meisjes heten ook weer Joanna en Maria.
Ook die Maria is weer jong gestorven, want in 1718 wordt opnieuw een Maria geboren, die uiteindelijk 52 jaar zal worden.
Sijbertus en Helena krijgen in totaal 10 kinderen, waarvan er 6 (mogelijk meer) op jonge leeftijd zijn gestorven..
Helena Haesen overlijdt op 53-jarige leeftijd in Heel. Sijbertus in 1751 eveneens in Heel.